Bij-zonderheden

keuringsdienst van waarde over honing

Het tv programma keuringsdienst van waarde kijkt kritisch naar allerlei levensmiddelen. Onlangs ging het programma over honing.

De makers laten, zonder allerlei moeilijke scheikunde en juridisch gepriegel, zien wat er mis is met de honing die in Europa en Nederland in de supermarkt te koop is. Het feit dat geen enkele Nederlandse producent of fabrikant mee wilde werken aan de uitzegging is veelzeggend. Dat van de vijftien onderzochte potjes honing uit de supermarkt er elf(!) suikers toegevoegd bleken te hebben zegt alles. Er is nog veel te winnen om eerlijke kwaliteitshoning op de markt te krijgen.

Henzenhoning doet mee aan de proef Keurmerk Nederlandse Honing. Dit initatief van het Bijkersgilde heeft als doel om bij te dragen aan vertrouwen in kwaliteit en een prijsvorming die duurzame productie van Nederlandse honing mogelijk maakt.

De uitzending kunt u bekijken via de onderstaande link.

https://npo.nl/start/serie/keuringsdienst-van-waarde/seizoen-24/honing_3/afspelen