Bij-zonderheden

Zomerhoning te koop

Na de zeldzaam overvloedige acacia- en lindedracht is er nu een drachtarme periode in onze omgeving. De bijen hebben de tijd gehad om alle nectar om te zetten in honing en op te slaan. De imker heeft geoogst en al het lekkers is inmiddels verwerkt en zit in de bekende zeskantige potjes.

De honing is dit jaar divers van smaak en donker van kleur. Tijdens het slingeren viel al op dat er, naast de meerderheid van ramen met lichte Lindehoning, ook een aantal ramen donkere honing tussen zat. Het vochtgehalte van de honing is prima en kristallisatie zal slechts langzaam optreden.

Nu te koop via de webshop en aan huis, verse zomerhoning, een mooie melange van alles wat ons dorp aan dracht heeft voortgebracht de afgelopen twee maanden. Ook is er nog meer dan voldoende voorjaarshoning, deze is lichter en met een beetje fruitsmaak een mooi contrast.

Aanstaande zaterdag 23 juli is de zomermarkt in Woudenberg. Henzenhoning lift dan mee op de drukte in het centrum en heeft de kraam die dag buiten op de oprit staan. U bent welkom om te proeven en de bijen te zien vliegen!