Bij-zonderheden

Heidehoning beschikbaar aan huis en op de markt

Met de nodige moeite is de heideoogst verwerkt. De potjes zijn gevuld met geperste heidehoning, de bakjes zitten vol met op maat gesneden “biefstuk van de bij” oftewel raathoning.

Het bestelformulier is aangepast. De voorjaarshoning is inmiddels uitverkocht en niet meer te bestellen. Doordat veel collega imkers weinig tot geen voorjaarshoning konden oogsten gingen liefhebbers op zoek en kwamen bij Henzenhoning uit. Dit was te merken want met name in Juni en Juli ging de verkoop erg hard. We zullen moeten wachten tot volgend seizoen voor de nieuwe oogst, en tot die tijd genieten we van de zomerhoning die nog volop verkrijgbaar is.

De heide raathoning vond gretig aftrek op de markt in Ugchelen afgelopen zaterdag. Het was geweldig nazomerweer en de markt was gezellig druk. Voor Henzenhoning de eerste maar hopelijk niet de laatste keer op deze klassieker onder de honingmarkten.

Aanstaande zaterdag is de honingmarkt in Eerbeek. Hier zijn we eerder geweest en ook in Eerbeek weet men de heideraat honing te waarderen. De echte liefhebbers laten zich niet tegenhouden door herfstachtig weer!

Update:

De markt was een success, met wat lichte buitjes en verder stralend herfstweer was het gezellig druk. De klanten wisten Henzenhoning te vinden en de heide raathoning vond gretig aftrek. De honingkeuring leverde een hele mooie oorkonde op met de maximale scores waar de imker best een beetje trots op mag zijn.

 

.