Bij-zonderheden

Voorjaar voorproefje

Vandaag is de eerste mooie dag van 2021 met temperaturen boven de 15 graden. Na twee weken diepvrieskou is de sneeuwlaag van 25 centimeter verdwenen. Voor de kou stond er al een enkele krokus aarzelend in bloei. Nu is alles volop open en komt de stuifmeelproductie goed op gang. Op de video kunt u zien dat de bijen ontdekt hebben dat de winkel open is. Zij doen niet aan Click en Collect maar gaan volledig de bloem in en komen vol poeder weer naar buiten. Even poetsen, een paar mooie klompjes kneden van al het stuifmeel en dan snel naar de kast. Daar wachten de huisbijen al om de oogst over te nemen zodat de vliegbij snel weer verder kan met verzamelen.

De hele komende week lijkt mooi vliegweer te worden, daarna is de pret even voorbij. Maar dit voorproefje laat zien dat het voorjaar aanstaande is!