Bij-zonderheden

Verse honing te koop

Het honing seizoen begon dit jaar dramatisch slecht. Alles wat de bijen verzamelden hadden ze zelf hard nodig, en halverwege mei moest de imker suikerdeeg voeren om de volken in leven te houden. En toen kwam juni en scheen de zon! In slechts drie weken gingen de volken van compleet kale raten naar stampvol met honing, zowel om het broednest als in de honingkamers. Een prachtig bewijs van de veerkracht van de natuur. Met name de Acacia heeft langdurig gebloeid en veel dracht opgeleverd.

Vorige week is het surplus uit de honingkamers geoogst en verwerkt. De honing is wat lichter van kleur, prachtig helder en lekker zoet. Inmiddels is het bestelformulier op de website weer actief en kunt u online bestellen om verse honing af te halen. Het bordje hangt weer aan de boom en u bent welkom aan huis om honing te kopen.