Flow HiveOogst

Eerste honing uit de Flow Hive getapt

Het gebruik van de gloednieuwe Flow Hive was voor zowel de bijen als de imker nog wat onwennig, maar met het nodige geduld is er toch een eerste – bescheiden – oogst binnen gehaald. Hieronder beeld van de Flow Hive die zijn naam eer aan doet in actie.

Flow hive oogst 2016

Een aantal eerste observaties:

  • De honing uit de Flow Hive is zeer zuiver, totaal geen belletjes, schuim of wasdeeltjes zoals bij slingerhoning het geval is. Zeven bleek volstrekt overbodig.
  • De bijen bleven rustig in de kast tijdens het aftappen maar de buurbijen hadden snel in de gaten dat er wat te halen viel! Plastic folie en elastiek voorkwam roverij al wist een enkele fanatieke bij toch de pot binnen te dringen.
  • Verschillende frames bevatten verschillende soorten honing, wat met name qua kleur goed te zien was, variatie van goudbruin tot lichtgeel. Voor dit jaar is gekozen om de zomerhoning uit diverse kasten samen te voegen en als “dorpsmelange” te verpakken.
  • Als bonus zat er in de pakweg 2.5cm ruimte boven de Flow hive frames en het deksel nog anderhalf pond linde raathoning!