HeidehoningOogstRaathoningVerkoop

Heide oogst is dit jaar uitmuntend; imker wijsheid bewezen

Na een verblijf van 5 weken op de heide zijn de bijen op 7 September teruggebracht naar Woudenberg. Volgens de oude imker wijsheid moeten de bijen in de modder weggebracht worden en in het stof weer opgehaald voor een goede oogst. Modderig was het zeker, het was flink sproeien om de auto schoon te krijgen na het eerste bezoek aan Radio Kootwijk. Stof hebben we ook flink gehapt de laatste week met een hittegolf als toetje.  De bijen hebben maximaal geprofiteerd van de ideale omstandigheden. De oogst was boven alle verwachting; de gok om voor het eerst raathoning uit te laten bouwen pakte goed uit, en de reguliere slingerhoning opslag zat “vol van lat tot lat”

Alle honing is, met behulp van de assistent imker, inmiddels verwerkt.

Vanaf heden verkrijgbaar, naast slingerhoning ook heide raathoning!

etiket_raat_108x79