Bij-zonderhedenFlow HiveVideo

Video “meet the beekeeper”

Henzenhoning is één van de eerste imkerijen in Nederland die gebruik maakt van de Flow Hive. In 2017 maakte een Australische filmploeg van Honeyflow, het bedrijf achter de Flow Hive, een rondreis door Europa om vast te leggen hoe hun product gebruikt werd. Henzenhoning werd vereerd met een bezoek.

De filmploeg kwam in de eerste week van Augustus, net na de oogst van de zomerhoning. Alhoewel ze het moment supreme van de Flow Hive oogst net hadden gemist, waren ze wel op tijd voor het hoogtepunt van het imkerseizoen: de heidedracht. Na interviews thuis in Woudenberg hebben we een prachtige rit naar Radio Kootwijk gemaakt en daar de hele middag op de ietwat winderige hei doorgebracht. De Australische gasten waren vol bewondering over de heide in volle bloei, en hebben prachtige beelden gemaakt. De montage heeft de nodige tijd gekost en het eindresultaat is overweldigend mooi, een portret om trots op te zijn!