Bij-zonderheden

De bijen staan op het fruit

Na een verlate start door de felle kou in Februari en begin Maart is het bijenseizoen in volle gang. De volken ontwikkelden zich snel. Zoals elk jaar helpt Henzenhoning met bestuiven bij fruittelers. Dit jaar staan de bijen in Cothen bij de appels en peren. De peren zijn na een korte felle bloei keurig bestoven en alle bloesems zijn prachtig gezet.

Nu bloeit de appel volop en kunnen de dames daar aan het werk. De honingkamer begint al aardig gevuld te raken dus de kans op wat fruithoning groeit met de dag!

Er bleken een aantal bijen met oranje stuifmeel thuis te komen; een teken dat niet alleen op de appel maar ook op de massaal aanwezige paardenbloemen werd gevlogen.  De dames zijn er op gewezen dat we ingehuurd zijn voor de appel en dat de paardenbloem weliswaar ook prima stuifmeel geeft, maar dat het toch echt de bedoeling is om de appelbloesems te bevliegen.