Bij-zonderheden

Heidehoning beschikbaar

De bijen zijn al weer een aantal weken thuis, behandeld tegen varroa en ingewinterd. De imker heeft  tussen alle bedrijven door tijd gevonden om de honing te verwerken. De oogst was uitstekend! Naast heide honing in potjes is er ook raathoning in grote en kleine bakjes te koop.

De eerste verkoop was op de Honingmarkt in Eerbeek. Henzenhoning deed voor het eerst mee met deze markt, het was een drukte van belang en een hele leuke ervaring. De traditie om thuis de “kraam” een zaterdagochtend aan de weg te plaatsen is voortgezet. Vorige week zaterdag was het droog en zonning weer, en vele dorpsbewoners hebben de kans gegrepen om te komen kijken, proeven en kopen.

Morgen 12 oktober is de imker ochtend bij Wauw!denberg in het Cultuurhuis. Henzenhoning geeft een voordracht over bijen, biodiversiteit en voedsel. De imkervereniging heeft een stand, geeft voorlichting en er is de gelegenheid om zelf een insectenhotel te maken. Honing proeven kan uiteraard ook. Komt allen!