Bij-zonderheden

Nieuw dagrecord : + 5,4 kilo

De lindedracht is in volle gang. Al een aantal dagen is het enorm gunstig weer; na een natte dag temperaturen ruim boven de 25 graden en een lage luchtvochtigheid. Dat zijn de dagen dat de lindeboom de nectar productie vol aanzet om insecten te lokken. En met resultaat : op donderdag 23 juni wisten de bijen maarliefst 5.4 kilo gewicht aan de kast toe te voegen. Nu was er vlak voor middernacht een kleine regenbui die de kast ook zwaarder maakte dus niet alles is pure nectar. Maar het record van vorig jaar (3.6 kilo)  was al eerder deze week geëvenaard en eergisteren verbroken met 3.84 kilo.

In de grafiek kunt u zien dat vanaf 11.00 in de ochtend tot 21.00 uur in de avond er een  gestage aanvoer is die elk uur oploopt.

Dit zijn de dagen waarop de bijen hun kostje voor de winter binnen moeten halen. In dit tempo gaat dat zeker lukken!