Bij-zonderheden

Bestuivingsmissie geslaagd

De bestuivingsmissie van het voorjaar 2019 is geslaagd. Dit jaar stonden de bijen 3 weken op de peren in Werkhoven. De weersomstandigheden waren tamelijk gunstig, en zeker in de eerste week kwamen er enorme hoeveelheden topkwaliteit perenstuifmeel de kasten binnen. Volkoren brood voor de bijen die er hun uitdijende broed prachtig mee groot hebben kunnen brengen. De laatste week was de peer vrijwel uitgebloeid. De bijen zijn toen overgeschakeld op de alom aanwezige paardenbloem maar ook op de appels die enkele percelen verderop nog in bloei stonden. Dit heeft geresulteerd in een drietal goed gevulde honingkamers. Want waar de peer weinig nectar geeft, doen de appels dat wel en deze “bij-vangst” is dan ook een welkome aanvulling op de voedselvoorraad van de volken. Het surplus zal tijdens het slingeren zorgen voor een fruitig bouquet aan de voorjaarshoning.