Bij-zonderheden

Zomerhoning 2020 beschikbaar

Na de overvloedige lindedracht is er nu een drachtarme periode in onze omgeving. De bijen hebben de tijd gehad om alle nectar om te zetten in honing en op te slaan. De imker heeft geoogst en al het lekkers is inmiddels verwerkt en zit in de bekende zeskantige potjes.

De honing is dit jaar rijk van smaak en vrij donker van kleur. Tijdens het slingeren viel al op dat er, naast de meerderheid van ramen met lichte Lindehoning, ook een aantal ramen donkere honing tussen zat. Het vochtgehalte van de honing is ruim onder de 18%, een zeldzaam goede score die aangeeft dat de houdbaarheid prima is. Van de imkercollega’s in de omgeving kwamen ook berichten over donkere honing. Het vermoeden is dat door de droogte de bijen toch de nodige boshoning hebben verzameld.

Nu te koop via de webshop en aan huis, verse zomerhoning, een mooie melange van alles wat ons dorp aan dracht heeft voortgebracht de afgelopen twee maanden.