Bij-zonderheden

De bijen zijn weer thuis

Afgelopen vrijdag 6 september zijn de bijen opgehaald van de heide bij Hoog Buurlo. De imker had al eerder deze week de honingkamers afgenomen. Een hele klus want alles zat flink vol en de ramen waren prettig zwaar en mooi verzegeld.

Vanwege het mooie weer is ook dit jaar weer besloten om de bijen in de vroege ochtend op te halen. Zodra de zon op komt vliegen de eerste bijen al uit. Het is wel even vroeg opstaan maar de zonsopgang maakt veel goed, zoals te zien is op de foto.

De imker is de komende weken druk. Uiteraard met het verwerken van de raathoning en het persen van de honing voor in de potjes. Maar ook met het inspecteren van de volken en het starten van de varroa behandeling. Zo blijft de besmetting met varroa mijten minimaal en gaan de volken zo sterk mogelijk de winter in. Bijvoeren lijkt, gezien het gewicht van de kasten tijdens het verplaatsen, dit jaar niet of nauwelijks nodig. Dat is gunstig want op eigen honing overwinteren is het beste recept!

Zodra al de heidehoning verwerkt is komt er apart bericht op de website en zal het bestelformulier aangepast worden.

Henzenhoning is voornemens om voor het eerst deel te nemen aan de honingmarkt in Ugchelen op 21 september. En om, afhankelijk van hoeveel raathoning er nog beschikbaar is, net als vorig jaar ook op de honingmarkt in Eerbeek te staan op 28 september.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.